Παγωτό φράουλα με μπισκότα

Υλικά

Για το παγωτό φράουλα με μπισκότα

  • 750 γρ. φράουλες φρέσκιες και ώριμες
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 8 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 συσκ. (115 γραμ.) Mini μπισκότα γεμιστά

Για τη σάλτσα φράουλας

  • 250 γρ. φράουλες φρέσκιες
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. corn flour

Παγωτό φράουλα με μπισκότα

Χτυπάμε πρώτα την κρέμα γάλακτος σε ένα μίξερ χειρός σε παχύρευστη μορφή μέχρι να κάνει απαλές κορυφές.

Αλέθουμε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κρέμα το γιαούρτι και την άχνη, αφού την έχουμε διαλύσει στις αλεσμένες φράουλες.

Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα, το βάζουμε σε παγωτομηχανή να χτυπηθεί καλά να παγώσει και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα Mini μπισκότα.

Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το χτυπάμε με μίξερ χειρός, το παγώνουμε 30 και επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές τη διαδικασία.

Για τη σάλτσα φράουλας

Αλέθουμε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζουμε κατσαρόλα.

Αφήνουμε να δέσουν για λίγο.

Από την ώρα που αρχίζει να βράζει, το αφήνουμε 1 ακριβώς και το βγάζουμε να κρυώσει.

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

Τα μυστικά
https://www.argiro.gr/recipe/pagoto-fraoula-me-mpiskota/