Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε να φτιάξουμε το παγωτό με ανθότυρο και μέλι, αφήνοντας πρώτα το ανθότυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Το βάζουμε σε ένα μίξερ με κάδο και ρίχνουμε μέσα το μέλι.
- Τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να ενωθούν.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Χαράζουμε τη βανίλια και με τη λάμα αφαιρούμε τους σπόρους της.
- Τους ρίχνουμε και αυτούς στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σουρώνουμε το μίγμα σε κόσκινο.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και το βάζουμε στην παγωτομηχανή ή, αν δεν έχουμε, στην κατάψυξη.
- Μόλις παγώσει ελαφρά το χτυπάμε ανά μία ώρα στο μίξερ να αφρατέψει, δύο με τρεις φορές.
- Σερβίρουμε το παγωτό με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.