• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
9

Για το παγωτό με ανθότυρο, μέλι και φιστίκια Αιγίνης

  • 500 γρ. ανθότυρο σε μορφή κρέμας (στα σούπερ μάρκετ)
  • 100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 600 ml φρέσκο γάλα
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης σε ψίχα (ωμά κι ανάλατα)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το παγωτό με ανθότυρο

    Ξεκινάμε να φτιάξουμε το παγωτό με ανθότυρο και μέλι, αφήνοντας πρώτα το ανθότυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

    Το βάζουμε σε ένα μίξερ με κάδο και ρίχνουμε μέσα το μέλι.

    Τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να ενωθούν.

    Στη συνέχεια τα βάζουμε σε κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

    Χαράζουμε τη βανίλια και με τη λάμα αφαιρούμε τους σπόρους της.

    Τους ρίχνουμε και αυτούς στην κατσαρόλα.

    Αφήνουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.

    Το αφήνουμε να κρυώσει.

    Σουρώνουμε το μίγμα σε κόσκινο.

    Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και το βάζουμε στην παγωτομηχανή ή, αν δεν έχουμε, στην κατάψυξη.

    Μόλις παγώσει ελαφρά το χτυπάμε ανά μία ώρα στο μίξερ να αφρατέψει, δύο με τρεις φορές.

    Σερβίρουμε το παγωτό με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Ποιο γλυκό του κουταλιού θα συνοδεύατε με παγωτό;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται