Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το παγωτό με ανθότυρο και μέλι, αφήνοντας πρώτα το ανθότυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το βάζουμε στο μίξερ και ρίχνουμε μέσα το μέλι. Τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να ενωθούν.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Χαράζουμε τη βανίλια και με τη λάμα αφαιρούμε τους σπόρους της. Τους ρίχνουμε και αυτούς στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σουρώνουμε το μίγμα σε ψιλή σήτα. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και το βάζουμε στην παγωτομηχανή ή, αν δεν έχουμε, στην κατάψυξη. Μόλις παγώσει ελαφρά το χτυπάμε ανά μία ώρα στο μίξερ να αφρατέψει, δύο με τρεις φορές. Διαβάστε εδώ αναλυτικά όσα πρέπει να ξέρετε για να φτιάξετε τέλειο σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.
Σερβίρουμε το παγωτό με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.