Παγωτό με ανθότυρο, μέλι και φιστίκια Αιγίνης

Υλικά

Για το παγωτό με ανθότυρο, μέλι και φιστίκια Αιγίνης

  • 500 γρ. ανθότυρο σε μορφή κρέμας (στα σούπερ μάρκετ)
  • 100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 600 ml φρέσκο γάλα
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης σε ψίχα (ωμά κι ανάλατα)

Για το παγωτό με ανθότυρο

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το παγωτό με ανθότυρο και μέλι, αφήνοντας πρώτα το ανθότυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Το βάζουμε σε ένα μίξερ με κάδο και ρίχνουμε μέσα το μέλι.

Τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να ενωθούν.

Στη συνέχεια τα βάζουμε σε κατσαρόλα.

Προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Χαράζουμε τη βανίλια και με τη λάμα αφαιρούμε τους σπόρους της.

Τους ρίχνουμε και αυτούς στην κατσαρόλα.

Αφήνουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Σουρώνουμε το μίγμα σε κόσκινο.

Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και το βάζουμε στην παγωτομηχανή ή, αν δεν έχουμε, στην κατάψυξη.

Μόλις παγώσει ελαφρά το χτυπάμε ανά μία ώρα στο μίξερ να αφρατέψει, δύο με τρεις φορές.

Σερβίρουμε το παγωτό με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

https://www.argiro.gr/recipe/pagoto-me-anthoturo-meli-kai-fistikia-aiginis/