Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε ρίχνοντας σε κατσαρόλα το φρέσκο γάλα.
- Σχίζουμε κάθετα τη βανίλια και τη ρίχνουμε στο γάλα.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ζεσταθεί το μίγμα και να ομογενοποιηθεί.
- Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, το αποσύρουμε.
- Πιάνουμε τη βανίλια και με τη λάμα του μαχαιριού αφαιρούμε τα σποράκια της (πετάμε το μπαστουνάκι βανίλιας).
- Τα ρίχνουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Εάν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε στον κάδο και το παγώνουμε.
- Διαφορετικά, το βάζουμε σε μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε λίγες ώρες μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα.
- Τότε, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει.
- Το παγώνουμε πάλι για να σταθεροποιηθεί.
- Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές (3-4), αν θέλουμε να γίνει αφράτο και χωρίς κρυστάλλους.
- Προς το τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε λιωμένη κουβερτούρα (η σταγόνες σοκολάτας) λίγη λίγη και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού.
- Έτσι, κάθε μπουκιά θα έχει τραγανά τσιπς σοκολάτας. Μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα γλασέ, ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα στο τελευταίο χτύπημα του παγωτού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ