Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το παγωτό με λικέρ κρέμα, ενώνοντας πρώτα σε μπολ την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το Bailey’s. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ή κουτάλι μέχρι να λιώσουν τα υλικά (να διαλυθεί η ζάχαρη).
Μετρήστε σωστά την ποσότητα του λικέρ γιατί αν πέσει παραπάνω, το αλκοόλ δεν θα αφήσει το παγωτό να παγώσει.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 1 ώρα. Τότε, το χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει. Το αφήνουμε 2-3 ώρες στην κατάψυξη ν’ αρχίσει να πήζει και το ξαναχτυπάμε με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει. Μάθετε αναλυτικά τη διαδικασία αλλά και τα μυστικά για σπιτικό παγωτό. Το αφήνουμε όλη τη νύχτα για να παγώσει καλά.
Για να το σερβίρουμε, βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε 10΄ στο ψυγείο να μαλακώσει ελαφρά. Με το σκουπ του παγωτού το βάζουμε σε μπάλες σε ποτήρια και ιδανικά περιχύνουμε με λίγο Bailey’s.