Η ζέστη θέλει παγωτό. Ένα τέλειο επιδόρπιο για όσους αγαπούν τον καφέ από το βιβλίο μου Δροσερά Γλυκά.

Η ζέστη θέλει παγωτό. Ένα τέλειο επιδόρπιο για όσους αγαπούν τον καφέ από το βιβλίο μου Δροσερά Γλυκά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το παγωτό μόκα

  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 300 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 3 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
  • 4 κρόκους αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • Για το γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. καφέ
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χρησιμοποιούμε κατσαρόλα με χοντρή βάση.

    Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα πριν το βάλουμε στο ψυγείο.

    Αφρατεύουμε και παγώνουμε το μείγμα αρκετές φορές.

    Για το παγωτό μόκα

    Βάζουμε την κρέμα και το γάλα σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε τον καφέ.

    Ανακατεύουμε συνεχώς, χωρίς να αφήσουμε να βράσει.

    Θέλουμε να αρωματίσουμε την κρέμα με τον καφέ.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά.

    Βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μπολ.

    Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν καλά.

    Ξαναβάζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά.

    Παίρνουμε 1/2 φλ. ζεστή κρέμα και λίγη λίγη την ρίχνουμε στους κρόκους, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.

    Επαναλαμβάνουμε με 1/2 φλ. κρέμα ακόμα στους κρόκους.

    Αφού ανακατέψουμε καλά τους αραιωμένους κρόκους, ρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με την κρέμα.

    Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι για περίπου 2΄, μέχρι να μένει παχιά στρώση στην κουτάλα.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

    Βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή.

    Χωρίς παγωτομηχανή

    Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε την κλασική μέθοδο με το χτύπημα – πάγωμα.

    Αφού ετοιμάσουμε τη βάση του παγωτού αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει ελαφρά να σταθεροποιείται το παγωτό και έπειτα ανά 30′ το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά και το παγώνουμε στην κατάψυξη.

    Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία τόσο πιο αφράτο και χωρίς κρυστάλλους θα γίνει το παγωτό μας.

    Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για τα ωραιότερα σπιτικά και μαμαδίστικα παγωτά:

    Τα μυστικά
    Διαφήμιση

    Ποια άλλη γεύση παγωτού σας ξετρελαίνει;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται