Παγωτό μπανάνα-

Υλικά

  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα

Εκτελεση

Το μιγμα

Καθαρίζουμε πρώτα τις μπανάνες και τις κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μπουκιές.

Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το γάλα και πολτοποιούμε ξανά.

Το αδειάζουμε  σε μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη.

Πριν σφραγίσουμε στις άκρες τη μεμβράνη πιέζουμε να φύγει όσο περισσότερος αέρας γίνεται από το μπολ για να μην οξειδωθεί το χρώμα της μπανάνας.

Το παγώνουμε καλά  στο ψυγείο για 1 ώρα.

Αφού κρυώσει καλά, προσθέτουμε λίγη λίγη την κρύα κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας πολύ καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ώστε να ομογενοποιηθεί.

Στη παγωτομηχανη

Τότε το αδειάζουμε  και θέτουμε σε λειτουργία μέχρι  να πάρει μορφή παχιάς κρέμας, περίπου 20΄.

Το μεταφέρουμε σε παγωμένο σκεύος και το διατηρούμε στην κατάψυξη.

Εάν έχετε θήκες για παγωτό ξυλάκι τότε θα μεγαλουργήσετε με το δικό σας ατομικό.

Αφού παγώσει , βουτήξτε το σε λιωμένη σοκολάτα και απολαύστε το αμέσως.

https://www.argiro.gr/recipe/pagoto-mpanana/