• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
60

Για το παγωτό μπισκότο

  • 1 συσκ. μπισκότα γεμιστά με κρέμα
  • 1 συσκ. μπισκότα με γέμιση σοκολάτα
  • 300 γρ. γάλα κρύο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 κ.γ. βανίλια υγρή

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή χτυπάμε και παγώνουμε το παγωτό ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

    Για το παγωτό μπισκότο

    Βάζουμε πρώτα στο μπλέντερ τα μισά γεμιστά και τα μισά μπισκότα με γέμιση σοκολάτα.

    Τα αλέθουμε σε σκόνη.

    Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη, το αλάτι και την βανίλια.

    Συνεχίζουμε να αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί για 2′ λεπτά ακόμα.

    Αν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες για να γίνει το παγωτό.

    Σπάμε τα υπόλοιπα μπισκότα σε μικρά κομμάτια ή μικρές μπουκίτσες.

    Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μίγμα σε μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2′ να αρχίσει να σφίγγει.

    Τότε το παίρνουμε και το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά.

    Ξαναπαγώνουμε για 30′ και το ξαναχτυπάμε.

    Όταν το παγωτό έχει αρχίσει να πήζει προσθέτουμε τα υπόλοιπα σπασμένα μπισκότα.

    Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη.

    Σερβίρουμε με σπασμένα κομματάκια μπισκότου.

    Αγαπάτε τα παγωτά; Βρείτε περισσότερες συνταγές για να φτιάξετε τα ωραιότερα σπιτικά παγωτά για τους αγαπημένους σας!

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Με ποιο γλυκό κουταλιού θα συνοδεύατε αυτό το παγωτό;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται