Για να φτιάξετε αυτό το παγωτό προτιμήστε αργίτικα πεπόνια για να δώσουν χρώμα στο παγωτό σας.

Για να φτιάξετε αυτό το παγωτό προτιμήστε αργίτικα πεπόνια για να δώσουν χρώμα στο παγωτό σας.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
46

Για το παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι

  • 500 γρ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού
  • 500 γρ. γιαούρτι 2%
  • 125 γρ. μέλι θυμαρίσιο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το παγωτό πεπόνι

    Παίρνουμε το αργίτικο πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά και το κόβουμε οριζόντια με ένα μαχαίρι.

    Αφαιρούμε ίνες και σπόρους και λίγη λίγη τη σάρκα του μέχρι να ζυγίσουμε 500 γραμ. καθαρή σάρκα.

    Σε μπλέντερ βάζουμε το φρούτο, το γιαούρτι και το μέλι.

    Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν’ αφρατέψει.

    Παγώνουμε τα αδειασμένα μισά του πεπονιού στην κατάψυξη.

    Αφού παγώσει το παγωτό, γεμίζουμε τις παγωμένες θήκες πεπονιού και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φιστίκια Αιγίνης.

    Διαβάστε πώς να διαλέξετε το καλύτερο πεπόνι.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.

    Τι θα προτιμούσατε να φτιάξετε με πεπόνι;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται