Υλικά
Υλικά
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ
- Βάζουμε το cottage cheese στο μπλέντερ και προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι και το κακάο. Χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν και να γίνουν βελούδινη κρέμα.
- Προσθέτουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Τοποθετούμε το παγωτό σε σκεύος που μπαίνει στην κατάψυξη. Προσθέτουμε ψιλοκομμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ή σταγόνες σοκολάτας.
- Παγώνουμε το λιγότερο για 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Πριν σερβίρουμε το αφήνουμε για 10′ σε θερμοκρασία δωματίου.
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΩΤΙΝΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- Με το ίδιο παγωτό πρωτεΐνης, φτιάχνουμε μπουκιές παγωτού, τοποθετώντας λίγο από το μείγμα σε θήκες σιλικόνης. Ανάλογα με τις θήκες βγαίνουν γύρω στα 24 κομμάτια.
- Παγώνουμε για 1 ώρα να σταθεροποιηθούν.
- Λιώνουμε σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε 1 κ.σ. ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
- Ξεφορμάρουμε και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.
- Στραγγίζουμε το περίσσευμα σοκολάτας και ακουμπάμε τα παγωτίνια σε αντικολλητικό χαρτί.
- Μόλις σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, μετά από λίγα λεπτά, τοποθετούμε και διατηρούμε τα παγωτίνια στην κατάψυξη.