Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Μπεν Μαρί
Υλικά
Εκτέλεση
- Σχίζουμε πρώτα κάθετα τη βανίλια και αφαιρούμε τους σπόρους με τη λάμα του μαχαιριού.
- Ενώνουμε καλά το γάλα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε σημείο λίγο πριν βράσει και φουσκώσει.
- Το αφήνουμε λίγο στην άκρη.
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν καλά και ν’ αλλάξουν χρώμα. Θα πάρουν τη μορφή απαλής βελούδινης κρέμας.
- Λίγο λίγο προσθέτουμε το ζεστό γάλα, πάντα χτυπώντας με το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βάζουμε το μπολ με την κρέμα σε ζεστό μπεν μαρί.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει και να πυκνώσει ελαφρά και να αφήνει μια στρώση στη ράχη της κουτάλας.
- Το μεταφέρουμε σε κρύο μπεν μαρί.
- Όσο κρυώνει η κρέμα, βάζουμε τα φρούτα σε μπλέντερ κα τα πολτοποιούμε μαζί με το χυμό λεμονιού.
- Παγώνουμε τα δύο μείγματα στο ψυγείο.
- Όταν κρυώσουν καλά, ανακατεύουμε τον πουρέ ροδάκινο με την κρέμα και την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες της παγωτομηχανής.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε φαρδύ μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να κάνει σώμα και να σφίξει ελαφρά.
- Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει για μερικά λεπτά και το ξανά παγώνουμε στην κατάψυξη.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ