Εκτέλεση
Σχίζουμε πρώτα κάθετα τη βανίλια και αφαιρούμε τους σπόρους με τη λάμα του μαχαιριού.
Ενώνουμε καλά το γάλα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε σημείο λίγο πριν βράσει και φουσκώσει.
Το αφήνουμε λίγο στην άκρη.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν καλά και ν’ αλλάξουν χρώμα.
Θα πάρουν τη μορφή απαλής βελούδινης κρέμας.
Λίγο λίγο προσθέτουμε το ζεστό γάλα, πάντα χτυπώντας με το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το μπολ με την κρέμα σε ζεστό μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει και να πυκνώσει ελαφρά και να αφήνει μια στρώση στη ράχη της κουτάλας.
Το μεταφέρουμε σε κρύο μπεν μαρί.
Όσο κρυώνει η κρέμα, βάζουμε τα φρούτα σε μπλέντερ κα τα πολτοποιούμε μαζί με το χυμό λεμονιού.
Παγώνουμε τα δύο μείγματα στο ψυγείο.
Όταν κρυώσουν καλά, ανακατεύουμε τον πουρέ ροδάκινο με την κρέμα και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες της παγωτομηχανής.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φαρδύ μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να κάνει σώμα και να σφίξει ελαφρά.
Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει για μερικά λεπτά και το ξανά παγώνουμε στην κατάψυξη.