Παγωτό ροδάκινο

Υλικά

Για το παγωτό ροδάκινο

  • 250 ml γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι
  • 450 γρ. ροδάκινα (σάρκα καθαρισμένη, χωριστά τα κουκούτσια)
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κλων. βανίλια
  • 250 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος

Για το παγωτό ροδάκινο

Σχίζουμε πρώτα κάθετα τη βανίλια και αφαιρούμε τους σπόρους με τη λάμα του μαχαιριού.

Ενώνουμε καλά το γάλα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε σημείο λίγο πριν βράσει και φουσκώσει.

Το αφήνουμε λίγο στην άκρη.

Χτυπάμε με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν καλά και ν’ αλλάξουν χρώμα.

Θα πάρουν τη μορφή απαλής βελούδινης κρέμας.

Λίγο λίγο προσθέτουμε το ζεστό γάλα, πάντα χτυπώντας με το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε το μπολ με την κρέμα σε ζεστό μπεν μαρί.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει και να πυκνώσει ελαφρά και να αφήνει μια στρώση στη ράχη της κουτάλας.

Το μεταφέρουμε σε κρύο μπεν μαρί.

Όσο κρυώνει η κρέμα, βάζουμε τα φρούτα σε μπλέντερ κα τα πολτοποιούμε μαζί με το χυμό λεμονιού.

Παγώνουμε τα δύο μείγματα στο ψυγείο.

Όταν κρυώσουν καλά, ανακατεύουμε τον πουρέ ροδάκινο με την κρέμα και την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

https://www.argiro.gr/recipe/pagoto-rodakino/