Παγωτό σύκο

Υγιεινό παγωτό σύκο χωρίς ζάχαρη, με υπέροχο άρωμα και γεύση από αποξηραμένα σύκα και ανθότυρο.

Εύκολη
0:10

6 μερίδες

5 λεπτά

5 λεπτά

παγωτο συκο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ με κάδο

Μίξερ με κάδο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα αποξηραμένα σύκα στον κάδο του μίξερ με κόφτες και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Προσθέτουμε το ανθότυρο, το λικέρ και το μέλι. Πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε ξανά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατάλληλο δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1–2 ώρες, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει.
  5. Βγάζουμε το μείγμα και το χτυπάμε με μίξερ χειρός, σε δυνατή ταχύτητα, για 3–4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει όγκο. Το μείγμα μετατρέπεται ξανά σε κρέμα.
  6. Ξαναβάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και το αφήνουμε μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί πλήρως.
  7. Σερβίρουμε με μέλι και φρέσκα σύκα, αν είναι η εποχή τους.
Απόρρητο