Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα αποξηραμένα σύκα στον κάδο του μίξερ με κόφτες και τα ψιλοκόβουμε.
- Προσθέτουμε το ανθότυρο, το λικέρ και το μέλι. Πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε ξανά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατάλληλο δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1–2 ώρες, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει.
- Βγάζουμε το μείγμα και το χτυπάμε με μίξερ χειρός, σε δυνατή ταχύτητα, για 3–4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει όγκο. Το μείγμα μετατρέπεται ξανά σε κρέμα.
- Ξαναβάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και το αφήνουμε μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί πλήρως.
- Σερβίρουμε με μέλι και φρέσκα σύκα, αν είναι η εποχή τους.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ