• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
58

Για το παγωτό σύκο

  • 150 γρ. αποξηραμένα σύκα
  • 150 γρ. ανθότυρο κρέμα
  • 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 400 ml γάλα

Για το σερβίρισμα

  • Μέλι
  • Φρέσκα σύκα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

    Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε τις οδηγίες για παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.

    Για το σπιτικό παγωτό σύκο

    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες και ψιλοκόβουμε τα σύκα.

    Προσθέτουμε το ανθότυρο, το λικέρ και το μέλι και πολτοποιούμε.

    Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε τα υλικά να ενωθούν.

    Μεταφέρουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το παγώνουμε ή ακολουθούμε τις οδηγίες για παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.

    Σερβίρουμε με μέλι και φρέσκα σύκα, αν είναι η εποχή τους.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ.

    Ποια άλλη γεύση παγωτού θα τρώγατε πιο ευχάριστα;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται