• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 250 γραμ. παγωτό στρατσιατέλα
  • ζάχαρη άχνη
  • κακάο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μιλφέιγ παγωτό

    Για το μιλφέιγ παγωτό, συγκεντρώνουμε

    πρώτα όλα τα υλικά που χρειαζόμαστε για τη συνταγή μας. Ξεκινάμε το μιλφέιγ παγωτό, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο μας στους 220ο C στον αέρα. Στη συνέχεια για το παγωτό μιλφέιγ,

    • Στρώνουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα, απλώνουμε τη σφολιάτα στο ταψί και την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική σφολιάτα αν έχετε χρόνο και κέφι.
    • Ψήνουμε τη σφολιάτα μας για 10-15′ μέχρι να ροδίσει.
    • Την αναποδογυρίζουμε και την πατάμε να ξεφουσκώσει.
    • Συνεχίζουμε το ψήσιμο της για 15′ περίπου έως ότου ροδίσει καλά έχει και γίνει τραγανή.
    • Την αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσει.
    • Με μεγάλο κουτάλι παγωτού, παίρνουμε λίγες μπάλες παγωτό και τις ακουμπάμε σε δισκάκι στρωμένο με μια λαδόκολλα.
    • Το αφήνουμε στην κατάψυξη να σφίξουν καλά οι μπάλες παγωτό mille-feuille.
    • Σπάμε σε κομμάτια την σφολιάτα (τρίμματα) και κυλάμε μέσα τις παγωμένες μπάλες παγωτού να κολλήσουν σφολιάτα.
    • Τις βάζουμε σε πιάτο, ρίχνουμε τρίμματα σφολιάτας και άχνη ζάχαρη. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας σπιτική  ζάχαρη άχνη ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής.
    • Μπορούμε να γαρνίρουμε το πανεύκολο μιλφέιγ με κακάο ή σιρόπι σοκολάτας γι’ ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά και απόλαυση.
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×