Μιλφέιγ παγωτό

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 250 γραμ. παγωτό στρατσιατέλα
  • ζάχαρη άχνη
  • κακάο

Μιλφέιγ παγωτό

Ξεκινάμε το μιλφέιγ παγωτό, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο μας στους 220ο C στον αέρα.

Στη συνέχεια στρώνουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα, απλώνουμε τη σφολιάτα στο ταψί και την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι.

Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική σφολιάτα αν έχετε χρόνο και κέφι.

Ψήνουμε τη σφολιάτα μας για 10-15′ μέχρι να ροδίσει.

Την αναποδογυρίζουμε και την πατάμε να ξεφουσκώσει.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο της για 15′ περίπου έως ότου ροδίσει καλά έχει και γίνει τραγανή.

Την αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσει.

Με μεγάλο κουτάλι παγωτού, παίρνουμε λίγες μπάλες παγωτό και τις ακουμπάμε σε δισκάκι στρωμένο με μια λαδόκολλα.

Το αφήνουμε στην κατάψυξη να σφίξουν καλά οι μπάλες παγωτό mille-feuille.

Σπάμε σε κομμάτια την σφολιάτα (τρίμματα) και κυλάμε μέσα τις παγωμένες μπάλες παγωτού να κολλήσουν σφολιάτα.

Τις βάζουμε σε πιάτο, ρίχνουμε τρίμματα σφολιάτας και άχνη ζάχαρη.

Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας σπιτική ζάχαρη άχνη ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής.

Μπορούμε να γαρνίρουμε το πανεύκολο μιλφέιγ με κακάο ή σιρόπι σοκολάτας γι’ ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά και απόλαυση.

https://www.argiro.gr/recipe/pagwto-milfeig/