• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 200 γραµ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1½ κοφτό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα μαγειρική σόδα
  • 230 γραμ. ξινόγαλο (ή γάλα ή γιαούρτι)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 3 αυγά
  • 30 γραµ. βούτυρο
  • 10 γραμ. σχοινόπρασο
  • έξτρα βούτυρο για το τηγάνι
  • Για το σερβίρισμα
  • 4 αυγά ποσέ (τηγανητά)
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • πράσινα φύλλα (σπανάκι ή σαλάτα)
  • λίγη σάλτσα ολαντέζ προαιρετικά ή τυρί κρέμα χτυπημένο
  • λίγο σχοινόπρασο για το τελείωμα.

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αλμυρά pancakes

    Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά για τη συνταγή αλμυρά pancakes. Για τη συνταγή όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 

    Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για να πέσει η θερμοκρασία του και να γίνει χλιαρό.

    Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο.

    Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.

    Τα ανακατεύουμε με το σύρμα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα pancakes και συνεχίζουμε με το σύρμα τα ανακατεύουμε.

    Αφήνουμε να σταθεί το μίγμα για τα αλμυρά pancakes για 30 λεπτά το λιγότερο.

    Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

    Ρίχνουμε ένα πολύ μικρό κομματάκι βούτυρο να λιώσει.

    Μόλις αφρίσει, ρίχνουμε 1/4 φλ. μίγμα για πάνκεϊκ.

    Ψήνουμε για 2 με 3 λεπτά τη μια πλευρά, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 1 λεπτό από την άλλη πλευρά.

    Διατηρούμε τα αφράτα αλμυρά πάνκεϊκς ζεστά σε χαμηλό φούρνο, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για να μη στεγνώσουν μέχρι να τα ετοιμάσουμε όλα.

    Όταν τελειώσουμε με τα φανταστικά αλμυρά πάνκεϊκς, στήνουμε τα πιάτα τοποθετώντας στρώσεις από 3 πάνκεϊκς και ενδιάμεσα κομμάτια ζαμπόν, τυρί, σπανάκι.

    Γαρνίρουμε με 1 αυγό ποσέ και περιχύνουμε λίγη σάλτσα ολαντέζ ή τυρί κρέμα.

    Γαρνίρουμε με λίγο σχοινόπρασο.

    Μυστικά επιτυχίας

    Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξινόγαλο με γιαούρτι ή γάλα πλήρες.

    Βάλτε ό,τι αλλαντικό προτιμάτε.

    Η κρέμα ολαντέζ μπορεί να αντικατασταθεί με τυρί κρέμα χτυπημένο ελαφρά με σύρμα, ώστε να μαλακώσει και να πέφτει σαν σάλτσα.

    Βάλτε τη φαντασία να δουλέψει και σερβίρετε/γαρνίρετε με ό,τι υλικό σας αρέσει.

    Για να γίνουν αφράτα και φουσκωτά τα πάνκεϊκς, να χρησιμοποιήσεις ξινόγαλο. Μαζί με τα διογκωτικά αφρατεύει πολύ το μίγμα.

    Και μην ξεχνάτε, όλα τα υλικά για βελούδινα κι αφράτα πάνκεϊκς πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Δείτε πως θα φέρετε τα αυγά και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.

    Ο χυλός πρέπει να σταθεί το λιγότερο 30 λεπτά για πιο αφράτο αποτέλεσμα.

    Δείτε το μυστικό μου για φανταστικά pancakes. Ακολουθήστε τα και θα έχετε πάντα τέλεια και αφράτα pancakes αλμυρά.

    Εάν η διατροφή σας δεν επιτρέπει ζάχαρη, φτιάξτε τα υπέροχα Pancakes χωρίς ζάχαρη.

    Τα αλμυρά pancakes είναι ιδανικό brunch, πρωινό, πάρτυ και σνακ για όλες τις ώρες! Φτιάξτε τα οπωσδήποτε!

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται