Αλμυρά pancakes
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για να πέσει η θερμοκρασία του και να γίνει χλιαρό.
Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο.
Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
Τα ανακατεύουμε με το σύρμα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε με το σύρμα τα ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να σταθεί το μίγμα για 30 λεπτά το λιγότερο.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε ένα πολύ μικρό κομματάκι βούτυρο να λιώσει.
Μόλις αφρίσει, ρίχνουμε 1/4 φλ. μίγμα για πάνκεϊκ.
Ψήνουμε για 2 με 3 λεπτά τη μια πλευρά, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 1 λεπτό από την άλλη πλευρά.
Τα διατηρούμε σε χαμηλό φούρνο, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για να μη στεγνώσουν μέχρι να τα ετοιμάσουμε όλα.
Όταν τελειώσουμε, στήνουμε τα πιάτα τοποθετώντας στρώσεις από 3 πάνκεϊκς και ενδιάμεσα κομμάτια ζαμπόν, τυρί, σπανάκι.
Γαρνίρουμε με 1 αυγό ποσέ και περιχύνουμε λίγη σάλτσα ολαντέζ ή τυρί κρέμα.
Γαρνίρουμε με λίγο σχοινόπρασο.
Μυστικά
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξινόγαλο με γιαούρτι ή γάλα πλήρες.
Βάλτε ό,τι αλλαντικό προτιμάτε.
Η κρέμα ολαντέζ μπορεί να αντικατασταθεί με τυρί κρέμα χτυπημένο ελαφρά με σύρμα, ώστε να μαλακώσει και να πέφτει σαν σάλτσα.
Βάλτε τη φαντασία να δουλέψει και σερβίρετε/γαρνίρετε με ό,τι υλικό σας αρέσει.
Για να γίνουν αφράτα και φουσκωτά τα πάνκεϊκς, να χρησιμοποιήσεις ξινόγαλο. Μαζί με τα διογκωτικά αφρατεύει πολύ το μίγμα.
Και μην ξεχνάτε, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Δείτε πως θα φέρετε τα αυγά και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Ο χυλός πρέπει να σταθεί το λιγότερο 30 λεπτά για πιο αφράτο αποτέλεσμα.
Εάν η διατροφή σας δεν επιτρέπει ζάχαρη, φτιάξτε τα υπέροχα pancakes χωρίς ζάχαρη. Τα αλμυρά pancakes είναι ιδανικό brunch, πρωινό, και σνακ για όλες τις ώρες!