Εκτελεση
Το μιγμα
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μικρό ταψί 24×32 εκ. και το πασπαλίζουμε µε το μισό καλαμποκάλευρο.
Αφού πλύνουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουμε λίγο και τα αφήνουμε να ιδρώσουν για 15 λεπτά.
Τα στύβουμε µε τα χέρια και τα βάζουμε σε µπολ.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τα τυριά, το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, τον άνηθο και το δυόσμο, 2 κ.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια.
Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και αλατίζουμε, αφού πρώτα δοκιμάσουμε το μίγμα.
Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί.
Ψησιμο-χρονος
Το ραντίζουμε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 160ºC για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η κολοκυθόπιτα.
Σερβίρουμε, κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.