Πανεύκολη πίτσα ρολό που γίνεται σε λίγα λεπτά. Ένας εναλλακτικός τρόπος για να φτιάξετε πίτσα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα λατρέψετε αυτή τη...

Πανεύκολη πίτσα ρολό που γίνεται σε λίγα λεπτά. Ένας εναλλακτικός τρόπος για να φτιάξετε πίτσα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη ζύμη

  • 2 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη

Για τη γέμιση

  • 1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας (στεγνή χωρίς πολύ ζουμί)
  • 2 φέτ. ζαμπόν
  • 2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα (ή άλλο κίτρινο τυρί)
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη ζύμη για πίτσα

    Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη για την πίτσα ρολό.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι.

    Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και λίγο-λίγο ρίχνουμε το χλιαρό γάλα.

    Με ένα κουτάλι αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα. Σε αυτό το σημείο θα κολλάει λίγο.

    Παίρνουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει πια στα χέρια.

    Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό, μακρόστενο φύλλο (30-40 εκατοστά).

    Διαφήμιση

    Για τη πίτσα ρολό

    Αλείφουμε το φύλλο με τη σάλτσα, απλώνουμε πάνω το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το τυρί και την πιπεριά.

    Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρόλο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε 14 φέτες.

    Με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω αραδιάζουμε τα κομμάτια σε λαδωμένο (καλύτερα αντικολλητικό) σκεύος.

    Ψήνουμε την πίτσα στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.

    Αν η σάλτσα μας είναι αραιή, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ώστε να ρουφήξει τα πολλά υγρά.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×