294
    • 750 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. ξίδι ή κρασί λευκό
    • περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό νερό
    • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
    • ελαιόλαδο για τα φύλλα
    • αλεύρι για τα φύλλα
    Διαφήμιση

    Διατροφικός Πίνακας

    Διατροφική Αξία ανά μερίδα
      * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

      * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

      Ζύμη απαλή, να μην κολλάει

      Ξεκούραση ζύμης 30΄

      Ανοίγουμε τα φύλλα σε αλευρωμένο πάγκο

      Ευκολο τραγανο φυλλο για πιτα

      Ξεκινάμε το παραδοσιακό τραγανό φύλλο για πίτες, ρίχνοντας σε λεκάνη ή μίξερ, το αλεύρι κοσκινισμένο. Προσθέτουμε το ξίδι, αλάτι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, με απαλή υφή.

      Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο για 30΄.

      Το χωρίζουμε στα 4 και ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο λεπτά φύλλα.

      Για καλύτερο, πιο τραγανό αποτέλεσμα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα στρώνουμε λίγο σουρωτά στο ταψί.

      Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το παραδοσιακό φύλλο με οποιαδήποτε γέμιση μας αρέσει και σε συνταγές όπως η παρακάτω

      Διαφήμιση
      Διαφήμιση
      Διαφήμιση
      Κάτι μαγειρεύεται