Το παστίτσιο της τεμπέλας

Το παστίτσιο της τεμπέλας! Ένα γρήγορο και εύκολο παστίτσιο χωρίς μπεσαμέλ. Το γιαούρτι του δίνει μοναδική νοστιμιά!

6 - 8

45 λεπτά

10 λεπτά

παστίτσιο χωρίς μπεσαμέλ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

    1. Ρίχνουμε πρώτα σε τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά.
    2. Έπειτα ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
    3. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 6 λεπτά.
    4. Σβήνουμε με κονιάκ.
    5. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
    6. Τέλος, ρίχνουμε λίγο μαϊντανό.

    ΣΤΟ ΤΑΨΙ

    1. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα αβγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, τη γραβιέρα, το γιαούρτι, το γάλα, το νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
    2. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι (πάντα άβραστο! Γι’ αυτό, βάζουμε το γάλα με το νερό στο ταψί, έτσι ώστε να βράσει σωστά το ζυμαρικό, κατά τη διάρκεια του ψησίματος).
    3. Ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε.
    4. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 ºC στις αντιστάσεις, (στην κάτω σχάρα) ή στους 170 ºC στον αέρα (στη μεσαία σχάρα).
    5. Ψήνουμε για 40′.
    6. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει.
    7. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι την επιφάνεια στα τελευταία λεπτά ψησίματος.
    8. Αφήστε το παστίτσιο να σταθεί για 10′ -15′ στον πάγκο και απολαύστε το ζεστό και λαχταριστό.

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    Απόρρητο