Ένα γρήγορο και εύκολο παστίτσιο χωρίς μπεσαμέλ. Το γιαούρτι του δίνει μοναδική νοστιμιά!

Ένα γρήγορο και εύκολο παστίτσιο χωρίς μπεσαμέλ. Το γιαούρτι του δίνει μοναδική νοστιμιά!

  • προετοιμασία 45 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
308

Για το παστίτσιο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 καρότο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500 γρ. κοφτό μακαρόνι
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 1 συσκ. γιαούρτι
  • 6 αυγά
  • 6 φλ. γάλα
  • 2 φλ. νερό
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τον κιμά

    Ρίχνουμε πρώτα σε τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά.

    Έπειτα ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

    Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 6 λεπτά.

    Σβήνουμε με κονιάκ.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.

    Τέλος, ρίχνουμε λίγο μαϊντανό.

    Στο ταψί

    Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα αβγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, τη γραβιέρα, το γιαούρτι, το γάλα, το νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.

    Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι (πάντα άβραστο! Γι’ αυτό, βάζουμε το γάλα με το νερό στο ταψί, έτσι ώστε να βράσει σωστά το ζυμαρικό, κατά τη διάρκεια του ψησίματος).

    Ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε.

    Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 ºC στις αντιστάσεις, (στην κάτω σχάρα) ή στους 170 ºC στον αέρα (στη μεσαία σχάρα).

    Ψήνουμε για 40′.

    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει.

    Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι την επιφάνεια στα τελευταία λεπτά ψησίματος.

    Αφήστε το παστίτσιο να σταθεί για 10′ -15′ στον πάγκο και απολαύστε το ζεστό και λαχταριστό.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μαθαίνω για:
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται