Ένα γρήγορο και εύκολο παστίτσιο χωρίς μπεσαμέλ. Το γιαούρτι του δίνει μοναδική νοστιμιά!

Ένα γρήγορο και εύκολο παστίτσιο χωρίς μπεσαμέλ. Το γιαούρτι του δίνει μοναδική νοστιμιά!

  • προετοιμασία 45 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
308
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 καρότο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • λίγος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γραμ. κοφτό μακαρόνι
  • 250 γραμ. φέτα
  • 250 γραμ. γραβιέρα
  • 1 κεσές γιαούρτι
  • 6 αυγά
  • 6 φλ. γάλα
  • 2 φλ. νερό
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τον κιμά

    Ρίχνουμε πρώτα σε τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά.

    Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

    Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 6 λεπτά.

    Σβήνουμε με κονιάκ.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Τέλος, ρίχνουμε λίγο μαϊντανό.

    Για το παστίτσιο της τεμπέλας

    Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα αβγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, τη γραβιέρα, το γιαούρτι, το γάλα, το νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.

    Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι (πάντα άβραστο! Γι’ αυτό, βάζουμε το γάλα με το νερό στο ταψί, έτσι ώστε να βράσει σωστά το ζυμαρικό, κατά τη διάρκεια του ψησίματος).

    Προσθέτουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε.

    Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 ºC στις αντιστάσεις, (στην κάτω σχάρα) ή στους 170 ºC στον αέρα (στη μεσαία σχάρα).

    Ψήνουμε για 40′.

    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει.

    Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι την επιφάνεια στα τελευταία λεπτά ψησίματος.

    Αφήστε το παστίτσιο να σταθεί για 10′ -15′ στον πάγκο και απολαύστε το ζεστό και λαχταριστό.

    Διαβάστε επίσης όλα τα μυστικά μου για τη σωστή επιλογή, τη συντήρηση και το μαγείρεμα του κιμά.

    Αν σας άρεσε το παστίτσιο της τεμπέλας, δείτε και την παρακάτω συνταγή για παστίτσιο χωρίς μπεσαμέλ:

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μαθαίνω για:
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται