• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
166
  • 4 χωριάτικα φύλλα σπιτικά ή επορίου
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο για το άλειμα των φύλλων
  • Για την επάλειψη
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 3 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο σουσάμι
  • λίγο παπαρουνόσπορο
  • Για τη γέμιση
  • 300 γραμ. κασέρι
  • 150 γραμ. παστουρμά
  • 1 ντομάτα χωρίς τους σπόρους και τη φλούδα
  • λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • μπόλικο πιπέρι
  • πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Παστουρμαδόπιτα

    Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με τραγανό φύλλο που θα σας ξετρελάνει

    • Πρώτα τρίβουμε το κασέρι σε χοντρό τρίφτη.
    • Χαράζουμε σταυρωτά και ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα.
    • Την κόβουμε στα 4, αφαιρούμε τους σπόρους και την ξανακόβουμε σε μικρά καρεδάκια.
    • Τη βάζουμε σε μπολ, τη ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε.
    • Σε ένα μικρό λαδωμένο ορθογώνιο ταψί, στρώνουμε το πρώτο λαδωμένο και τσαλακωτό φύλλο.
    • Βάζουμε το μισό τριμμένο κασέρι σε στρώση.
    • Βάζουμε τις φέτες παστουρμά και τα καρεδάκια ντομάτας σε μια στρώση πάνω στον παστουρμά.
    • Καλύπτουμε με το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι.
    • Τρίβουμε λίγο πιπέρι κατά βούληση και σκεπάζουμε την παστουρμαδόπιτα με το άλλο φύλλο.
    • Ραντίζουμε με λίγο νερό την επιφάνεια της πίτας και πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
    • Ψήνουμε την παστουρμαδόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο πάνω και κάτω.
    • Αφήνουμε την καυτή πίτα να σταθεί για λίγα λεπτά και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

    Μυστικά για την τέλεια παστουρμαδόπιτα

    • Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα και στεγνώνουμε πολύ καλά τη σάρκα της, ώστε να μην έχουμε περιττή υγρασία στο φύλλο και μας νοτίσει η πίτα.
    • Εναλλακτικά ψήνουμε την παστουρμαδόπιτα στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 180°C για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο και να ξεκολλάει η πίτα ολόκληρη από το ταψάκι της.
    • Εναλλακτικά, αντί για τα φύλλα “τόσο απλά”, φτιάξτε τη νόστιμη αυτή παστουρμαδόπιτα χρησιμοποιώντας 4 έτοιμα φύλλα. Θα τοποθετήσετε τα δύο πρώτα φύλλα τσαλακωτά σε ένα ταψί λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα, θα προσθέσετε τη γέμιση όπως παραπάνω και θα σκεπάσετε με τα άλλα δύο φύλλα, τσαλακωμένα και λαδωμένα.

    Αν σας άρεσε αυτή η νόστιμη παστουρμαδόπιτα με τραγανό φύλλο, δείτε και την παρακάτω εύκολη και γρήγορη συνταγή

    https://www.argiro.gr/recipe/peinirli-me-augo/

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται