Φτιάξτε μπόλικα μπουρέκια για το πασχαλινό τραπέζι γιατί γίνονται ανάρπαστα στο λεπτό!

Φτιάξτε μπόλικα μπουρέκια για το πασχαλινό τραπέζι γιατί γίνονται ανάρπαστα στο λεπτό!

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
18

Για τα Πασχαλινά μπουρέκια

  • 1 συσκ. φύλλο χωριάτικο
  • 1 αρνίσια συκωταριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 250 γρ. ανθότυρο φρέσκο σε τρίμματα
  • 250 γρ. μανούρι σε τρίμματα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σιγοψήσιμο συκωταριάς

    Για τα πασχαλινά μπουρεκάκια

    Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή σε τηγάνι βαθύ και φαρδύ.

    Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι για 3΄-4΄και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά.

    Αφήνουμε να σοταριστεί για 5΄-6΄ και σβήνουμε με το κρασί.

    Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοψηθεί η συκωταριά μέχρι να πιει όλα τα υγρά της, περίπου 8΄-10΄.

    Αφήνουμε να κρυώσει.

    Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

    Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

    Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Τότε δοκιμάζουμε να τ’ αλατίσουμε.

    Κόβουμε στη μέση τα φύλλα (κάθε φύλλο βγάζει 2 μπουρέκια.).

    Απλώνουμε 2 κουταλιές γέμιση και τυλίγουμε σε φλογέρα, αφού κλείσουμε τα πλάγια.

    Τοποθετούμε τα μπουρέκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, με την ένωση προς τα κάτω.

    Αφού τα τυλίξουμε όλα, με πινέλο τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40΄-45΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.

    Διαφήμιση

    Ποιά άλλη πασχαλινή λιχουδιά θα φτιάξετε;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται