Πατάτες φούρνου με πάπρικα και φέτα, το τέλειο γρήγορο συνοδευτικό για όλα τα ψητά.

Πατάτες φούρνου με πάπρικα και φέτα, το τέλειο γρήγορο συνοδευτικό για όλα τα ψητά.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 20 λεπτά
42

Για της πατάτες φούρνου με πάπρικα

  • 1½ kg πατάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 ντομάτα μεγάλη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φέτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 4 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • 4 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 1 φλ. νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 150 γρ. σκληρή φέτα σε κομμάτια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί.

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον πελτέ, την ντομάτα, το κρεμμύδι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Κόβουμε στη μέση το κεφάλι σκόρδου και το ακουμπάμε στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

    Ρίχνουμε τη ρίγανη, το θυμάρι και το νερό και ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για μία ώρα και 20 λεπτά.

    Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε ανά διαστήματα τις πατάτες, προσεκτικά για να μη λιώσουν, ενώ αν διαπιστώσουμε ότι χρειάζονται υγρασία, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος πρέπει να μείνουν με το κόκκινο λάδι τους.

    Όταν ψηθούν οι πατάτες, τις πασπαλίζουμε με σπασμένη φέτα και τις αφήνουμε ακόμα λίγα λεπτά στο φούρνο, μέχρι να καψαλιστεί και να λιώσει ελαφρώς το τυρί.

    Σερβίρουμε τις πατάτες φούρνου με πάπρικα ζεστές στο τραπέζι ως το τέλειο συνοδευτικό για όλα τα ψητά.

    Αν είστε λάτρεις της πατάτας, δείτε εδώ περισσότερες συνταγές με πρωταγωνιστή την πατάτα!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται