Πατάτες φούρνου, τόσο τραγανές και νόστιμες, που κανείς δεν θα πιστεύει ότι δεν είναι τηγανητές. Υπέροχη συνταγή για να συνοδεύσετε τα κρεατικά σας κι...

Πατάτες φούρνου, τόσο τραγανές και νόστιμες, που κανείς δεν θα πιστεύει ότι δεν είναι τηγανητές. Υπέροχη συνταγή για να συνοδεύσετε τα κρεατικά σας κι όχι μόνο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 55 λεπτά
617

Για τις πατάτες

  • 10 πατάτες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Δεντρολίβανο
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πατάτες στο φούρνο σαν τηγανιτές σίγουρα έχετε ξαναδοκιμάσει να φτιάξετε. Σας βγήκαν όμως τραγανές, με τη χαρακτηριστική κόρα που κάνουν οι original τηγανιτές πατάτες; Πριν απογοητευτείτε και παρατήσετε την προσπάθεια για πιο υγιεινό και νόστιμο μαγείρεμα, δώστε μια ευκαιρία σε αυτή τη συνταγή. Οι γνωστές country style πατάτες που τρώτε στα εστιατόρια, αλλά στο φούρνο. Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι αυτή η συνταγή για πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται; Δίνει δηλαδή τηγανιτές πατάτες χωρίς τηγάνισμα, χωρίς περιττά λάδια, λιπαρά και θερμίδες. Πιστέψτε το λοιπόν! Μη στερείτε ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά, τις τηγανιτές πατάτες, από το γευστικό σας ορίζοντα! Αυτή τη συνταγή της Αργυρώς ήρθε για να μπει στην καθημερινότητά σας και να μείνει!

    Πατάτες φούρνου

    Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνουμε στο φούρνο τη λαμαρίνα του.

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς.

    Βράζουμε νερό αλατισμένο σε κατσαρόλα.

    Βυθίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 6-7 λεπτά, τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά σε σουρωτήρι, να φύγει όσο περισσότερο νερό έχουν μαζέψει.

    Με προσοχή βγάζουμε την καυτή λαμαρίνα από το φούρνο.

    Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

    Ανακινούμε καλά το σουρωτήρι με τις πατάτες ώστε να κάνουν εξογκώματα και αγριάδες στην επιφάνεια τους.

    Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ρίχνουμε στην καυτή λαμαρίνα με το λάδι. Μόλις πέσουν στο καυτό λάδι θα τσιτσιρίσουν ελαφρά.

    Με ένα κουτάλι θα τις ανακατέψουμε ώστε να πάει παντού το καυτό λάδι και να πιάσουν κρούστα.

    Αν θέλουμε, σ’ αυτή τη φάση πασπαλίζουμε με κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας. Εμένα προσωπικά μου αρέσουν σκέτες με αλάτι.

    Προσπαθήστε να μην είναι η μία πατάτα κολλημένη με την επιφάνεια της άλλης ώστε να ροδίσουν και να τραγανίσουν γύρω γύρω. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μεγάλο ταψί.

    Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε στην τελευταία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα για 40′-45′, ώσπου να ροδίσουν καλά και η όψη τους να θυμίζει τηγανισμένη πατάτα.

    Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε.

    Αυτές οι κάντρι πατάτες είναι ιδανικές για να συνοδεύσουν τα κρέατα σας και να απογειώσουν τα πιάτα σας. 

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται