Πατάτες τηγανιτές στο φουρνο απο την Αργυρω. Πατατες στο φουρνο σαν τηγανιτές τραγανες και νόστιμες, που κανείς δεν θα πιστεύει ότι δεν είναι...

Πατάτες τηγανιτές στο φουρνο απο την Αργυρω. Πατατες στο φουρνο σαν τηγανιτές τραγανες και νόστιμες, που κανείς δεν θα πιστεύει ότι δεν είναι τηγανητές

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 55 λεπτά
908
  • 10 πατάτες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Δεντρολίβανο
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πατάτες στο φούρνο σαν τηγανιτές σίγουρα έχετε ξαναδοκιμάσει να φτιάξετε. Σας βγήκαν όμως τραγανές, με τη χαρακτηριστική κόρα που κάνουν οι original τηγανιτές πατάτες; Πριν απογοητευτείτε και παρατήσετε την προσπάθεια για πιο υγιεινό και νόστιμο μαγείρεμα, δώστε μια ευκαιρία σε αυτή τη συνταγή. Οι γνωστές country style πατάτες που τρώτε στα εστιατόρια, αλλά στο φούρνο. Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι αυτή η συνταγή για πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται; Δίνει δηλαδή τηγανιτές πατάτες χωρίς τηγάνισμα, χωρίς περιττά λάδια, λιπαρά και θερμίδες. Πιστέψτε το λοιπόν! Μη στερείτε ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά, τις τηγανιτές πατάτες, από το γευστικό σας ορίζοντα! Αυτή τη συνταγή της Αργυρώς ήρθε για να μπει στην καθημερινότητά σας και να μείνει!

    Εκτελεση

    Βράζουμε νερό αλατισμένο σε κατσαρόλα.

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς.

    Βυθίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 6-7 λεπτά, τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά σε σουρωτήρι, να φύγει όσο περισσότερο νερό έχουν μαζέψει.

    Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνουμε στο φούρνο το ταψι του.

    Με προσοχή βγάζουμε την καυτή λαμαρίνα από το φούρνο.

    Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

    Ανακινούμε καλά το σουρωτήρι με τις πατάτες ώστε να κάνουν εξογκώματα και αγριάδες στην επιφάνεια τους.

    Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ρίχνουμε στο καυτο ταψι με το λάδι.

    Μόλις πέσουν στο καυτό λάδι θα τσιτσιρίσουν ελαφρά.

    Με ένα κουτάλι θα τις ανακατέψουμε ώστε να πάει παντού το καυτό λάδι και να πιάσουν κρούστα.

    Αν θέλουμε, σ’ αυτή τη φάση πασπαλίζουμε με κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας.

    Εμένα προσωπικά μου αρέσουν σκέτες με αλάτι.

    Προσπαθήστε να μην είναι η μία πατάτα κολλημένη με την επιφάνεια της άλλης ώστε να ροδίσουν και να τραγανίσουν γύρω γύρω.

    Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μεγάλο ταψί.

    Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε στην τελευταία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα για 40′-45′, ώσπου να ροδίσουν καλά και η όψη τους να θυμίζει τηγανισμένη πατάτα.

    Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε.

    Συνοδευουν 

     

    Κάτι μαγειρεύεται