• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 55 λεπτά
1026

Για τις πατάτες

  • 10 πατάτες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Δεντρολίβανο
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βράζουμε νερό αλατισμένο σε κατσαρόλα.

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς.

    Βυθίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 6-7 λεπτά, τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά σε σουρωτήρι, να φύγει όσο περισσότερο νερό έχουν μαζέψει.

    Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200°C.

    Τοποθετούμε στο φούρνο μεγάλο ταψί του έτσι ώστε να ζεσταθεί καλά..

    Με προσοχή βγάζουμε το καυτό ταψί από το φούρνο.

    Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

    Ανακινούμε καλά το σουρωτήρι με τις πατάτες ώστε να κάνουν εξογκώματα και αγριάδες στην επιφάνεια τους.

    Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ρίχνουμε πάλι στο καυτό ταψί με το λάδι.

    Μόλις πέσουν στο καυτό λάδι θα τσιτσιρίσουν ελαφρά.

    Με ένα κουτάλι θα τις ανακατέψουμε ώστε να πάει παντού το καυτό λάδι και να πιάσουν κρούστα.

    Αν θέλουμε, σ’ αυτή τη φάση πασπαλίζουμε με κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας.

    Εμένα προσωπικά μου αρέσουν σκέτες με αλάτι.

    Προσπαθήστε να μην είναι η μία πατάτα κολλημένη με την επιφάνεια της άλλης ώστε να ροδίσουν και να τραγανίσουν γύρω γύρω.

    Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μεγάλο ταψί.

    Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε στην τελευταία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα για 40′- 45′, ώσπου να ροδίσουν καλά.

    Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται