Ιδανικές για να συνοδεύσουν το κρέας σας. Είναι οι πατάτες λεμονάτες στο τηγάνι που μπορούν να κλέψουν την παράσταση!

Ιδανικές για να συνοδεύσουν το κρέας σας. Είναι οι πατάτες λεμονάτες στο τηγάνι που μπορούν να κλέψουν την παράσταση!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
487
  • 500 γρ. baby πατάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. ζωμός βοδινού ή κότας
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Λίγο λεμόνι
  • Λίγο άνιθο
  • Λίγο θυμάρι ή ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ξεκινάμε να φτιάξουμε τις πατάτες λεμονάτες, πλένουμε πρώτα τις baby πατάτες με τη φλούδα τους.

    Τρίβουμε με το βουρτσάκι τη φλούδα.

    Τις βάζουμε σε τηγάνι.

    Σκεπάζουμε με κρύο νερό να τις καλύπτει και βάζουμε το καπάκι.

    Βράζουμε για 8 με 10 λεπτά για να μισομαλακώσουν.

    Τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.

    Κόβουμε τις πατάτες στη μέση.

    Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το βούτυρο.

    Ρίχνουμε τις πατάτες και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μελώσουν για 5 λεπτά.

    Προσθέτουμε τον ζωμό.

    Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να “πιούν” όλο τον ζωμό.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Προσθέτουμε τα βότανα, λίγο χυμό λεμόνι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.

    Πασπαλίζουμε με τον άνηθο.

    Τις σερβίρουμε ζεστές.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται