Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τις λεμονάτες πατάτες, πλένοντας πρώτα τις baby πατάτες με τη φλούδα τους. Τρίβουμε με το βουρτσάκι τη φλούδα. Τις βάζουμε σε τηγάνι.
Σκεπάζουμε με κρύο νερό να τις καλύπτει. Βάζουμε το καπάκι. Βράζουμε για 8-10 λεπτά για να μισομαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το βούτυρο.
Ρίχνουμε τις πατάτες και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μελώσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να «πιουν» όλο τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα βότανα, λίγο χυμό λεμόνι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τον άνιθο.
Τις σερβίρουμε ζεστές.