Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Διαλέγουμε πολύ μικρές φρέσκιες πατάτες και τις αφήνουμε να σταθούν σε ένα μπολ γεμάτο με νερό για 5 λεπτά.
- Μετά τρίβουμε καλά και τις καθαρίζουμε, γιατί θα τις μαγειρέψουμε με την φλούδα τους.
- Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι ολόγυρα και τις βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό να τις σκεπάζει.
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου για 25 λεπτά. Ο βρασμός εξαρτάται πάντα από το μέγεθος και την ποιότητα της πατάτας.
- Αφού βράσουν τις βάζουμε σε σουρωτήρι κι αφήνουμε στεγνώσουν για λίγο.
- Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι.
- Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Όσο είναι ζεστές προσθέτουμε τη σάλτσα και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ρουφήξουν τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε ακόμα, το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, την κάπαρη και τις ελιές.
- Τον τόνο αφού τον στραγγίζουμε πρώτα και τον διαλύουμε με το πιρούνι.
- Τα ντοματίνια αφού τα κόψουμε στη μέση, το μαϊντανό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και ελέγχουμε το αλάτι και το λεμόνι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον.
- Τη σερβίρουμε κρύα.