• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 έτοιμο φύλλο ζύμης για πίτσα
  • 100 γραμ. κασέρι Ελασσόνας
  • 2 φέτες καπνιστό χοιρομέρι
  • σουτζούκι ή παστουρμάς 
  • 2 αυγά 
  • λίγο λιωμένο φρέσκο βούτυρο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πεϊνιρλί με αυγό

    Για το πεϊνιρλί με αυγό, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 220 βαθμούς C. Aν έχουμε πέτρα ψησίματος, την ακουμπάμε κάτω-κάτω στο φούρνο να πυρώνει. Αλλιώς, αναποδογυρίζουμε το ταψί της κουζίνας για να πυρώνει καλά.

    Παίρνουμε τη ζύμη για πίτσα και την κόβουμε στη μέση, κατά μήκος της μικρής πλευράς. Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα στη ζύμη, ελαττώνοντας ταυτόχρονα το πάχος της. Γεμίζουμε την επιφάνεια με κασέρι τριμμένο.

    Πιάνουμε τις δυο άκρες και τεντώνουμε ελαφρά τη ζύμη, δίνοντάς της το κλασικό σχήμα του πεϊνιρλί. Τσιμπάμε ή διπλώνουμε τις άκρες να κολλήσουν και να φυλακίσουν τη γέμιση. Ακουμπάμε τα πεϊνιρλί στην πυρωμένη πλάκα και ψήνουμε για 10-13′. Βάζουμε το αλλαντικό που μας αρέσει πάνω στο κασέρι και σπάμε ένα αυγό στο κέντρο. Ξαναψήνουμε για 5′ επιπλέον. Όπως τα βγάζουμε καυτά, τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Σερβίρονται ζεστά.

    Extra tip

    Το πεϊνιρλί όπως και κάθε ζύμη για πίτσα, θέλει πολύ καλή θερμοκρασία από κάτω. Γι’ αυτό, αν δεν έχουμε πέτρα ψησίματος, δημιουργούμε καυτή επιφάνεια με το πυρωμένο ταψί.

    Αν σας άρεσε το πεϊνιρλί με αυγό, σίγουρα θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×