• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα πεινιρλί

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1,5 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Γάλα για την επάλειψη
  • Φρέσκο βούτυρο για την επάλιεψη

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι και για πασπαλισμα έξτρα κασέρι και λίγο γάλα για το αλειμμα.
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πεϊνιρλί με αυγό

    Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, την ξηρή μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε ελαιόλαδο και χλιαρό νερό.
    Ξεκινάμε το ζύμωμα και βλέπουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό κατά τη διάρκεια. Δεν ρίχνουμε πολύ νερό από την αρχή για να μη χρειαστεί να προσθέσουμε πολύ αλεύρι ακόμα στη ζύμη.
    Ζυμωνουμε περίπου 10′. Η ζύμη θα βγει μέτρια, ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή.
    Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
    Χωρίζουμε σε μπαλάκια.
    Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο μας και ξεκινάμε το άνοιγμα.
    Δίνουμε ένα οβάλ σχήμα.
    Βάζουμε κασέρι, ή κασέρι και αυγό ή ότι υλικό θέλουμε (σουτζούκι για παράδειγμα) και κλείνουμε πάνω και κάτω τις άκρες.
    Αλείφουμε με λίγο γάλα τη ζύμη.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200-220ºC μεχρι να ροδίσουν περιπου 25΄.
    Μόλις βγουν, αλείφουμε με λίγο φρέσκο βούτυρο.

    Μυστικό επιτυχίας

    Το πεϊνιρλί όπως και κάθε ζύμη για πίτσα, θέλει πολύ καλή θερμοκρασία από κάτω. Γι’ αυτό, αν δεν έχουμε πέτρα ψησίματος, δημιουργούμε καυτή επιφάνεια με το πυρωμένο ταψί.

    Αν σας άρεσε το πεϊνιρλί με αυγό, σίγουρα θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή

    πίτσα με μπέικον και αυγό

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται