Πεϊνιρλί με αυγό και σουτζούκι

Υλικά

Για τα πεινιρλί

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1,5 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Γάλα για την επάλειψη
  • Φρέσκο βούτυρο για την επάλιεψη

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι και για πασπαλισμα έξτρα κασέρι και λίγο γάλα για το αλειμμα.

Πεϊνιρλί με αυγό

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, την ξηρή μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο και χλιαρό νερό.

Ξεκινάμε το ζύμωμα και βλέπουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό κατά τη διάρκεια. Δεν ρίχνουμε πολύ νερό από την αρχή για να μη χρειαστεί να προσθέσουμε πολύ αλεύρι ακόμα στη ζύμη.

Ζυμώνουμε περίπου 10′. Η ζύμη θα βγει μέτρια, ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Χωρίζουμε σε μπαλάκια.

Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο μας και ξεκινάμε το άνοιγμα.

Δίνουμε ένα οβάλ σχήμα.

Βάζουμε κασέρι, ή κασέρι και αυγό ή ότι υλικό θέλουμε (σουτζούκι για παράδειγμα) και κλείνουμε πάνω και κάτω τις άκρες.

Αλείφουμε με λίγο γάλα τη ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200-220ºC μέχρι να ροδίσουν περιπου 25΄.

Μόλις βγουν, αλείφουμε με λίγο φρέσκο βούτυρο.

Μυστικό

Το πεϊνιρλί όπως και κάθε ζύμη για πίτσα, θέλει πολύ καλή θερμοκρασία από κάτω. Γι’ αυτό, αν δεν έχουμε πέτρα ψησίματος, δημιουργούμε καυτή επιφάνεια με το πυρωμένο ταψί.

Αν σας άρεσε το πεϊνιρλί με αυγό, σίγουρα θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή.

https://www.argiro.gr/recipe/peinirli-me-augo/