Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Το φυλλο
- Φτιάχνουμε πρώτα το φύλλο.
- Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι.
- Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξίδι και αλάτι.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε σε μικρές μπουκιές τα κρέατα, και τα βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το ρύζι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον άνηθο, το μαϊντανό και την κανέλα.
- Τέλος, περιχύνουμε με τον ζωμό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.
- Το στρωσιμο
- Όταν ξεκουραστεί το φύλλο, το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί Νο 38 ή 40.
- Οι άκρες του φύλλου πρέπει να καλύπτουν τα τοιχώματα και να προεξέχουν.
- Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση με όλα τα υγρά.
- Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και σκεπάζουμε την πίτα.
- Ενώνουμε τα δύο φύλλα γυρίζοντάς τα σε κόθρο προς τα μέσα.
- Αλείφουμε με πινέλο την πίτα με λίγο ελαιόλαδο και ραντίζουμε με ελάχιστο νερό.
- Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 30 λεπτά.