Η καλύτερη κρεατόπιτα με μοσχάρι, χοιρινό και σπιτικό φύλλο! Καθώς ψήνεται ο ζωμός του κρέατος ποτίζει τα φύλλα. Μόνο όταν τη γευτείτε θα καταλάβετε τι...

Η καλύτερη κρεατόπιτα με μοσχάρι, χοιρινό και σπιτικό φύλλο! Καθώς ψήνεται ο ζωμός του κρέατος ποτίζει τα φύλλα. Μόνο όταν τη γευτείτε θα καταλάβετε τι σημαίνει «πεντανόστιμη»

Ακολουθήστε τη συνταγή μου κατά γράμμα, για να φτιάξετε την ωραιότερη κρεατόπιτα με μοσχάρι, χοιρινό και σπιτικό φύλλο.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη γέμιση

  • 1 κ. μοσχάρι (χτένι σπάλας)
  • 1/2 κ. χοιρινό μπούτι
  • 3 ξερά κρεμμύδια (τριμμένα σε χοντρό τρίφτη)
  • 2 ώριμες ντομάτες (τριμμένες)
  • 3/4 φλ. ρύζι μακρύκοκκο κίτρινο
  • 3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 ματσ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 πρέζα/ες κανέλα
  • 2 φλ. ζωμό κρέατος ή κότας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για το σπιτικό φύλλο

  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. ξίδι από κρασί
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • Χλιαρό νερό όσο πάρει (περίπου 1½ ποτήρι)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εύπλαστη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια

    Ξεκούραση ζύμης 30΄

    Αλείφουμε με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με νερό

    Για το σπιτικό φύλλο

    Φτιάχνουμε πρώτα το φύλλο.

    Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι.

    Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.

    Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξίδι και αλάτι.

    Λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

    Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

    Διαφήμιση

    Για τη γέμιση

    Ψιλοκόβουμε σε μικρές μπουκιές το μοσχάρι και το χοιρινό κρέας, και τα βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε τα τριμμένα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το ρύζι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον άνηθο, το μαϊντανό και την κανέλα.

    Τέλος, περιχύνουμε με τον ζωμό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο μείγμα.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.

    Όταν ξεκουραστεί το φύλλο, το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.

    Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί για πίτα Νο 38 ή 40.

    Οι άκρες του φύλλου πρέπει να καλύπτουν τα τοιχώματα και να προεξέχουν.

    Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση με όλα τα υγρά.

    Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και σκεπάζουμε την πίτα.

    Ενώνουμε τα δύο φύλλα γυρίζοντάς τα σε κόθρο προς τα μέσα.

    Αλείφουμε με πινέλο την πίτα με λίγο ελαιόλαδο και ραντίζουμε με ελάχιστο νερό.

    Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 30 λεπτά.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×