Πικάντικη κασερόπιτα με καλαμπόκι και λουκάνικο

Υπέροχη και πικάντικη κασερόπιτα! Μπορείτε να την απολάυσετε τόσο σε ένα brunch αλλά και όλες τις ώρες της ημέρας.

Εύκολη
0:40

10

15 λεπτά

25 λεπτά

κασερόπιτα αργυρω

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε την πιπερίτσα, τα φρέσκα κρεμμύδια και το λουκάνικο για 4′-5´χωρίς να πάρουν χρώμα.
    2. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
    3. Βάζουμε σε μπολ τα αλεύρια, το κασέρι, το μπέικινκ πάουντερ και τη σόδα και τα ανακατεύουμε καλά.
    4. Κάνουμε λακκούβα στη μέση.
    5. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
    6. Τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βρασμένο και καλά στραγγισμένο καλαμπόκι, τα σοταρισμένα υλικά, το σχοινόπρασο και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
    7. Τα ρίχνουμε στο αλεύρι και με κουτάλι ανακατεύουμε απαλά ίσα να ενωθούν τα υλικά.
    8. Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος, καλά βουτυρωμένο.
    9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 25′ μέχρι να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά.

Tips

  • Μπορούμε να σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα.
  • Για πιο τραγανό αποτέλεσμα βάλτε μισό μισό καλαμποκάλευρο και πολέντα.
Απόρρητο