Αυτό το μοσχαράκι φτιάχνεται γρήγορα και είναι νοστιμότατο. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για το καθημερινό τραπέζι.

Αυτό το μοσχαράκι φτιάχνεται γρήγορα και είναι νοστιμότατο. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για το καθημερινό τραπέζι.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το πικάντικο μοσχάρι με λαχανικά

  • 600 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε λεπτές φέτες
  • 6 ασπρομανίταρα σε φέτες
  • 5-6 κλων. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. κάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ. σόγια σος

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το μοσχάρι με λαχανικά

    Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιλέτο για 2΄-3΄.

    Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, την πιπεριά, το σχοινόπρασο, το κάρυ και την πάπρικα, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3΄-4΄ ακόμα.

    Σβήνουμε με τη σόγια και το κρασί.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5΄.

    Δοκιμάζουμε πριν αλατίσουμε και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται