• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1½ κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. διάφορα πιπέρια ολόκληρα (κόκκινο-πράσινο-μαύρο-άσπρο)
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 πορτοκάλι (χυμός)
  • 250 γραμ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1 φλ. μαυροδάφνη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πιπεράτο φιλέτο µε δαµάσκηνα

    Για το πιπεράτο φιλέτο μοσχάρι με δαμάσκηνα,

    • Ζεσταίνουμε πρώτα τη μαυροδάφνη σε κατσαρόλα.
    • Ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα.
    • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 3΄.
    • Σβήνουμε την εστία και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να ρουφήξουν το κρασί.
    • Χτυπάμε στο γουδί τα πιπέρια (να είναι χοντροκομμένα).
    • Τα απλώνουμε στον πάγκο εργασίας.
    • Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο και πασπαλίζουμε το αλάτι.
    • Ρολάρουμε το φιλέτο πάνω τους να καλυφθεί εξωτερικά από τα υλικά.
    • Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο ή ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC στις αντιστάσεις.
    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και ροδίζουμε το πιπεράτο φιλέτο απ’ όλες τις πλευρές, 2΄-3΄ την κάθε πλευρά, να κάνει κρούστα.
    • Προσθέτουμε το μπαλσάμικο και το χυμό πορτοκαλιού.
    • Αφήνουμε 1΄ και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο, στην τελευταία σχάρα. Ψήνουμε το φιλέτο για 15΄.
    • Τότε προσθέτουμε τα δαμάσκηνα στο ταψί καθώς και τα υγρά τους.
    • Αλείφουμε το φιλέτο με τα υγρά του ταψιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10΄.
    • Μόλις βγάλουμε το κρέας από το φούρνο, το σκεπάζουμε για 15΄ να ανακτήσει τα υγρά του.
    • Το κόβουμε σε φέτες και το στρώνουμε σε μεγάλη πιατέλα με ρόκα.
    • Περιχύνουμε με τα υγρά του τηγανιού.
    • Με το χρόνο που σας δίνω έχετε ένα φιλέτο μέτρια ψημένο. Αν το θέλετε καλοψημένο, αφήνετε επιπλέον 10΄.

    Μάθετε να διαλέγετε το σωστό κομμάτι κρέας για τα μαγειρέματά σας, φτιάξτε μια σαλάτα και ένα συνοδευτικό και απολαύστε

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×