Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Διαλέγουμε 4 πολύχρωμες πιπεριές ολόκληρες με το κοτσάνι τους.
- Τις σχίζουμε οριζόντια και το κοτσάνι του μένει επάνω χωρισμένο και αυτό στη μέση, έτσι σχηματίζουμε θήκες πιπεριάς.
- Βγάζουμε τους σπόρους και τις μεμβράνες και τις αφήνουμε στην άκρη.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Ψιλοκόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5 με 6 λεπτά να ψηθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για ακόμη 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες τα βότανα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε το πλιγούρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Βάζουμε στη γέμιση τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα και το μαϊντανό.
- Αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά και γεμίζουμε τις πιπεριές.
- Σε ένα ταψί 32 εκατοστών, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ή εναλλακτικά προσθέτουμε λίγο νερό για το ψήσιμο.
- Τοποθετούμε τις γεμισμένες πιπεριές στο ταψί, τη μια κοντά στη άλλη έτσι ώστε να μην μετακινούνται και να μην αναποδογυρίζουν.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 180ºC για 30 λεπτά.
- Στα τελευταία λεπτά ψησίματος, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα να λιώσει.