"
  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για τη ζύμη
  • 400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
  • 2 κ.γλ. ξερή μαγιά
  • 1 ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 200 γραμ. φρέσκο χλιαρό γάλα
  • 150 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 βρασμένες πατάτες
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πιροσκί με πατάτα και λουκάνικο

    Πιροσκί

    μια συνταγή που θα ξετρελαθούν μεγάλοι και μικροί. Φτιάξτε τα είναι απίστευτα!

    Για τη ζύμη του πιροσκί

    • Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη μαγιά και σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον κρόκο και το βούτυρο και τα ρίχνουμε στο αλεύρι.
    • Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να μαζευτούν σε μπάλα.
    • Δουλεύουμε λίγο τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι να γίνει λεία, απαλή και εύπλαστη.
    • Τη βάζουμε σε μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο, σε χλιαρό σημείο, για περίπου 45 λεπτά.

    Για τη γέμιση του πιροσκί

    • Καθαρίζουμε και λιώνουμε με πιρούνι τις πατάτες.
    • Αφαιρούμε το περίβλημα από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβουμε.
    • Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να σοταριστούν το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να γίνουν διάφανα.
    • Προσθέτουμε το λουκάνικο.
    • Ανακατεύουμε ώστε να ψηθεί.
    • Τέλος, προσθέτουμε την πατάτα και αλατοπιπερώνουμε.
    • Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
    • Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την πατάμε να ξεφουσκώσει.
    • Τη ζυμώνουμε ελαφρά.
    • Ανοίγουμε φύλλο με πάχος 0,5 εκ. και κόβουμε δίσκους με διάμετρο 10 εκ.
    • Βάζουμε από 1 κ.σ γέμιση.
    • Βρέχουμε τις άκρες.
    • Κλείνουμε τις ενώσεις και ρολάρουμε το πιροσκί στο χέρι μας, δίνοντάς του σχήμα λουκάνικου.
    • Ακουμπάμε τα πιροσκί σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, αραιά μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν.
    • Αφού τα τελειώσουμε αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά να ξεφουσκώσουν, τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού ή με γάλα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
    • Ζεστά είναι ακαταμάχητα.

    Μετά το ακαταμάχητο πιροσκί με πατάτα και λουκάνικο, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×