Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΑ - ΠΙΤΣΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΓΙΑ 2 ΠΙΤΣΕΣ)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΑ - ΠΙΤΣΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΓΙΑ 2 ΠΙΤΣΕΣ)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
- Aν έχουμε πέτρα ψησίματος, την ακουμπάμε κάτω-κάτω στο φούρνο να πυρώνει.
- Αλλιώς, αναποδογυρίζουμε το ταψί της κουζίνας για να πυρώνει καλά.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι το ξύλο κοπής.
- Βάζουμε πάνω ένα φύλλο ζύμης και με τα δάχτυλα το βαθουλώνουμε, δημιουργώντας ένα αυλάκι περιμετρικά.
- Το αλείφουμε με τη μισή σάλτσα και το πασπαλίζουμε με τη φέτα.
- Προσθέτουμε το μισό λουκάνικο σε φέτες και το μισό σουτζούκι.
- Σκορπάμε τις μισές ελιές και τις φέτες πιπεριάς.
- Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τη δεύτερη πίτσα.
- Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Ακουμπάμε στο πυρωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 με 25 λεπτά.
- Η υπόλοιπη σάλτσα μπορεί να κρατηθεί εντός ψυγείου για 1 εβδομάδα.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, το κονκασέ και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το τυρί.
- Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 4 με 5 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει καλά, για να μην νοτίσει τη ζύμη.
- Στο τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα.
- Χωρίς να ξεπαγώσουμε τα φύλλα, προσθέτουμε τη σάλτσα, τα τυριά, το ζαμπόν, την πιπεριά και τα μανιτάρια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, στον αέρα, στους 180°C.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Αν θέλουμε πιο λεπτή τη ζύμη, ανοίγουμε το φύλλο σε πιο λεπτό πάχος, με τον πλάστη.
- Χρειάζεται όμως και 5 λεπτά λιγότερο ψήσιμο.
- Η συγκεκριμένη ζύμη για πίτσα έχει 3 σημαντικά πλεονεκτήματα:
- 1.Δεν είναι προψημένη, γι’ αυτό διατηρείται μαλακιά και αφράτη για πολλές ώρες
- 2.Δεν έχει συντηρητικά, όπως έχουν οι πίτσες ψυγείου
- 3.Δεν χρειάζεται απόψυξη.