Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΑ - ΠΙΤΣΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΓΙΑ 2 ΠΙΤΣΕΣ)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΑ - ΠΙΤΣΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΓΙΑ 2 ΠΙΤΣΕΣ)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
 - Aν έχουμε πέτρα ψησίματος, την ακουμπάμε κάτω-κάτω στο φούρνο να πυρώνει.
 - Αλλιώς, αναποδογυρίζουμε το ταψί της κουζίνας για να πυρώνει καλά.
 - Πασπαλίζουμε με αλεύρι το ξύλο κοπής.
 - Βάζουμε πάνω ένα φύλλο ζύμης και με τα δάχτυλα το βαθουλώνουμε, δημιουργώντας ένα αυλάκι περιμετρικά.
 - Το αλείφουμε με τη μισή σάλτσα και το πασπαλίζουμε με τη φέτα.
 - Προσθέτουμε το μισό λουκάνικο σε φέτες και το μισό σουτζούκι.
 - Σκορπάμε τις μισές ελιές και τις φέτες πιπεριάς.
 - Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τη δεύτερη πίτσα.
 - Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
 - Ακουμπάμε στο πυρωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 με 25 λεπτά.
 - Η υπόλοιπη σάλτσα μπορεί να κρατηθεί εντός ψυγείου για 1 εβδομάδα.
 
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα.
 - Προσθέτουμε τον πελτέ, το κονκασέ και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το τυρί.
 - Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 4 με 5 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει καλά, για να μην νοτίσει τη ζύμη.
 - Στο τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα.
 - Χωρίς να ξεπαγώσουμε τα φύλλα, προσθέτουμε τη σάλτσα, τα τυριά, το ζαμπόν, την πιπεριά και τα μανιτάρια.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, στον αέρα, στους 180°C.
 
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Αν θέλουμε πιο λεπτή τη ζύμη, ανοίγουμε το φύλλο σε πιο λεπτό πάχος, με τον πλάστη.
 - Χρειάζεται όμως και 5 λεπτά λιγότερο ψήσιμο.
 - Η συγκεκριμένη ζύμη για πίτσα έχει 3 σημαντικά πλεονεκτήματα:
 - 1.Δεν είναι προψημένη, γι’ αυτό διατηρείται μαλακιά και αφράτη για πολλές ώρες
 - 2.Δεν έχει συντηρητικά, όπως έχουν οι πίτσες ψυγείου
 - 3.Δεν χρειάζεται απόψυξη.
 









