Πίτα – Πίτσα Μακεδονίας

Μαγείρεμα: 0:05'

Στη Μακεδονία συνήθιζαν από παλιά να παίρνουν ένα κομμάτι αφράτης ζύμης και να προσθέτουν από πάνω όποιο φρέσκο υλικό έβγαζε εκείνη την εποχή η γη τους. Κυρίως όμως, πρόσθεταν αλλαντικά, τα οποία είχαν προνοήσει οι νοικοκυρές του σπιτιού να τα ετοιμάσουν από το καλοκαίρι και να τα διατηρήσουν για όλο το χρόνο!

Σας Προτείνουμε

Συνταγές που Αγαπήσατε

ζυμη για σπιτικη φοκάτσια με κρεμμυδια focaccia αυθεντικη ιταλικη συνταγη

Φοκάτσια (focaccia) με κιμά, κρεμμύδια και ντοματίνια

κοτομπουκιές

Κοτομπουκιές

αυγά γεμιστά με μαγιονέζα συνταγη

Αυγά γεμιστά

απλη αυγοσαλάτα συνταγη με αυγά που περίσσεψαν

Αυγοσαλάτα

μωσαϊκό με ζαχαρούχο γαλα κορμος γλυκό ψυγειου

Τέλειο μωσαϊκό με φουντούκια

παγωτό χαλβάς

Παγωτό χαλβάς με ταxίνι, μέλι και αμύγδαλα