Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
- Για την πίτα με λουκάνικο φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη.
- Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ και προσθέτουμε τα κυβάκια κρύου βουτύρου.
- Με τα ακροδάχτυλα ψιχουλιάζουµε τα υλικά λίγα λίγα κρατώντας ελάχιστο υγρό για την επάλειψη της πίτας.
- Ενώνουμε τη ζύμη με το χέρι και τη δουλεύουμε λίγο σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει λεία.
- Τη βάζουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα και συνεχίζουμε για 5 λεπτά το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Τέλος αναμειγνύουμε το λουκάνικο και την πανσέτα.
- Χωρίζουμε τα 2/3 της ζύμης και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο.
- Το στρώνουμε σε στρογγυλό ταψάκι 23 εκατοστών ή σε ταρτιέρα αντίστοιχου μεγέθους.
- Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο.
- Πριν καλύψουμε την επιφάνεια, αλείφουμε τις άκρες του πρώτου φύλλου με λίγο χτυπημένο αυγό.
- Κολλάμε επάνω το δεύτερο φύλλο και με τα δάχτυλα τσιμπάμε τη ζύμη να καλύψει το πάνω με το κάτω φύλλο σαν δαντέλα.
- Κάνουμε με μαχαίρι 3 χαρακιές στο κέντρο της πίτας για να βγαίνει ο ατμός.
- Αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια με όσο διάλυμα αυγού περίσσεψε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου.