Η πιο νόστιμη πίτα με λουκάνικο. Με ιδιαίτερη και πικάντικη γεύση που θυμίζει σπετσοφάι. Δοκιμάστε την!

Η πιο νόστιμη πίτα με λουκάνικο. Με ιδιαίτερη και πικάντικη γεύση που θυμίζει σπετσοφάι. Δοκιμάστε την!

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. κρύο βούτυρο (κομμένο σε κυβάκια)
  • 2 κρόκοι χτυπημένοι
  • 1 πρέζα/ες κρόκο Κοζάνης (προαιρετικά)

Για τη γέμιση

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες (χωρίς σπόρους)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες (χωρίς σπόρους)
  • 1 καυτή πιπερίτσα ψιλοκομμένη ή λίγο μπούκοβο
  • 1 σκελ. σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα
  • 250 γρ. χοιρινή πανσέτα (ψιλοκομμένη)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χαράζουμε την πίτα πριν μπει στο φούρνο

    Προθερμασμένος φούρνος

    Για την πίτα με λουκάνικο

    Για την πίτα με λουκάνικο φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη.

    Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ και προσθέτουμε τα κυβάκια κρύου βουτύρου.

    Με τα ακροδάχτυλα ψιχουλιάζουµε τα υλικά λίγα λίγα κρατώντας ελάχιστο υγρό για την επάλειψη της πίτας.

    Ενώνουμε τη ζύμη με το χέρι και τη δουλεύουμε λίγο σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει λεία.

    Τη βάζουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.

    Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα και συνεχίζουμε για 5 λεπτά το σοτάρισμα.

    Προσθέτουμε μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Τέλος αναμειγνύουμε το λουκάνικο και την πανσέτα.

    Χωρίζουμε τα 2/3 της ζύμης και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο.

    Το στρώνουμε σε στρογγυλό ταψάκι 23 εκατοστών ή σε ταρτιέρα αντίστοιχου μεγέθους.

    Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο.

    Πριν καλύψουμε την επιφάνεια, αλείφουμε τις άκρες του πρώτου φύλλου με λίγο χτυπημένο αυγό.

    Κολλάμε επάνω το δεύτερο φύλλο και με τα δάχτυλα τσιμπάμε τη ζύμη να καλύψει το πάνω με το κάτω φύλλο σαν δαντέλα.

    Κάνουμε με μαχαίρι 3 χαρακιές στο κέντρο της πίτας για να βγαίνει ο ατμός.

    Αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια με όσο διάλυμα αυγού περίσσεψε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×