Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε ελαφρά το γιαούρτι — σημαντικό βήμα, αφού η ζύμη δεν περιέχει μαγιά.
 - Τοποθετούμε το γιαούρτι σε μπολ και το ακουμπάμε για λίγα λεπτά πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί).
 - Μόλις ζεσταθεί (περίπου σε 2 λεπτά), προσθέτουμε, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένα βότανα της επιλογής μας (ιδανικά άνηθο ή μάραθο, αλλά και βασιλικό, δυόσμο ή άλλα αρωματικά).
 - Ανακατεύουμε το μείγμα με κουτάλι.
 - Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να βραχεί καλά το αλεύρι.
 - Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
 - Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» σε ζεστό σημείο για τουλάχιστον 15 λεπτά.
 - Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο εργασίας και τα χέρια μας.
 - Αδειάζουμε τη ζύμη και την δουλεύουμε απαλά με τα ακροδάχτυλα.
 - Πλάθουμε τη ζύμη σε δίσκο διαμέτρου περίπου 20 εκ. και κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια.
 - Κάθε κομμάτι το πλάθουμε σε μικρό στρογγυλό δίσκο με πάχος περίπου 0,5 εκ.
 - Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, χωρίς λάδι.
 - Τινάζουμε από τις πιτούλες το περιττό αλεύρι και τις τοποθετούμε στο καυτό τηγάνι.
 - Ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
 - Τις αποσύρουμε και τις ακουμπάμε ζεστές πάνω σε ξύλινη επιφάνεια.
 - Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρέσκα βότανα.
 
Tips
- Όσο πιο πολλή ώρα ξεκουράζεις την ζύμη τόσο πιο αφράτα και φουσκωτά θα γίνουν τα πιτάκια με γιαούρτι.
 









