Πίτσα χωρίς γλουτένη, με λαχταριστή ζύμη και πολύ νοστιμιά, για απόλαυση χωρίς ενοχές.

Πίτσα χωρίς γλουτένη, με λαχταριστή ζύμη και πολύ νοστιμιά, για απόλαυση χωρίς ενοχές.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
107

Υλικά

  • Μερίδες 2 πίτσες

Για τη ζύμη

  • 400 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη (περίπου 3 κούπες)
  • 1 πρέζα/ες μπέικιν πάουντερ χ.γ.
  • 2 κ.γ. ξερή μαγια χ.γ (σκόνη)
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 300 γρ. νερό περίπου (1 γεμάτη κούπα)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτα για πίτσα
  • 2-3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
  • Λίγη μοτσαρέλα μπαστούνι τριμμένη ή παρμεζάνα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγη ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την πίτσα χωρίς γλουτένη

    Βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ, το αλεύρι, τη μαγιά, το baking powder και με κουτάλι τα ανακατεύουμε.

    Διαλύουμε το αλάτι στο νερό.

    Το προσθέτουμε στη ζύμη μαζί με το ελαιόλαδο και το μέλι.

    Με ένα κουτάλι, ανακατεύουμε τη ζύμη, ξεκινώντας από το κέντρο με κυκλικές κινήσεις.

    Βουτάμε τα χέρια στο αλεύρι και ζυμώνουμε για λίγο τη ζύμη στο μπολ.

    Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή κι εύπλαστη χωρίς να κολλάει στα χέρια.

    Την αδειάζουμε στον πάγκο και πασπαλίζοντάς αλεύρι οπότε κολλάει στα χέρια, τη ζυμώνουμε και κάνουμε τραβήγματα στην ζύμη για 6 με 8 λεπτά.

    Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη βάζουμε σε ένα μπολ λαδωμένο ή αλευρωμένο και την σκεπάζουμε.

    Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα σε ζεστό σημείο της κουζίνας.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 230°C.

    Ακουμπήστε στην κάτω κάτω σχάρα του φούρνου, αναποδογυρισμένο ταψί ή πλάκα ψησίματος για πίτσα.

    Πρέπει να πυρώσει καλά, ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες ταμπανωτού φούρνου πίτσας.

    Χωρίζουμε τη ζύμη για πίτσα χωρίς γλουτένη σε δυο μέρη.

    Σε αλευρωμένη επιφάνεια ή ακόμα καλύτερα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, με τα δάχτυλα δίνουμε στη ζύμη σχήμα πίτσας με το επιθυμητό πάχος.

    Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με ελαιόλαδο.

    Τη μεταφέρουμε με το αντικολλητικό χαρτί πάνω στην καυτή πλάκα ή ταψί.

    Την ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου 12 με 15 λεπτά.

    Τότε, βάζουμε επάνω στη μισοψημένη πίτσα, λίγη σάλτσα ντομάτα και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

    Ακουμπάμε εδώ κι εκεί σε κομμάτια, τη φρέσκια μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

    Πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη ή βασιλικό φρέσκο και ψήνουμε την πίτσα, για λίγα λεπτά επιπλέον, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

    Βγάζουμε την πίτσα σε ξύλινη επιφάνεια για να μην νοτίσει η βάση της.

    Τη σερβίρουμε ζέστη.

    Μυστικά επιτυχίας

    Το αλεύρι χωρίς γλουτένη έχει τελείως διαφορετική -αντίθετη θα έλεγα- συμπεριφορά από τα σκληρά πλούσια σε γλουτένη και πρωτεΐνες, αλεύρια για πίτσα. Δουλεύοντας τη ζύμη σας ανάλογα με τον συνδυασμό αλεύρων που θα χρησιμοποιήσετε, θα δείτε αν η ζύμη ζητάει περισσότερο αλεύρι από το αναγραφόμενο.

    Το μπέικιν πάουντερ, πάντα χ.γ. αφού πρόκειται για συνταγή χωρίς γλουτένη, βοηθάει ώστε η ζύμη να γίνει αφράτη και να έχει συνοχή στο φούσκωμα.

    Κόψτε με τα δάχτυλα τη φρέσκια μοτσαρέλα κι ακουμπήστε την σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά υγρά.

    Πασπαλίστε την πίτσα σας με λίγη τριμμένη παρμεζάνα για μοναδική νοστιμιά.

    Φροντίστε η σάλτσα της πίτσας να είναι πολύ δεμένη για να μην αφήσει υγρά στην ζύμη για πίτσα.

    Όταν προ ψήσετε την ζύμη, μπορείτε αφού κρυώσει καλά να την καλύψετε καλά και να την καταψύξετε. Έτσι την επόμενη φορά που θα θέλετε πίτσα, 10 λεπτά μόνο, θα είναι αρκετά για την βγάλετε στο τραπέζι σας.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται