Πίτσα τσιαπάτα µε χαλούµι και χωριάτικο λουκάνικο

Υλικά

Για τη πίτσα τσιαπάτα

  • 1 φραντζόλα τσιαπάτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο (ή δύο μικρά) χωριάτικο λουκάνικο
  • 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (έτοιμη)
  • 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 100 γρ. τριμμένο χαλούμι
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

Για τη πίτσα τσιαπάτα

Κόβουμε πρώτα την τσιαπάτα οριζόντια με ένα μαχαίρι και τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια.

Με ένα πινέλο την αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Μοιράζουμε στα 2 κομμάτια τσιαπάτα τη σάλτσα ντομάτας.

Πασπαλίζουμε με τα τυριά, τις φέτες κρεμμυδιού και, τέλος, αραδιάζουμε ομοιόμορφα τα λουκάνικα, κομμένα σε φέτες.

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 200°C στις αντιστάσεις για 15΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ξεροψηθεί η τσιαπάτα.

https://www.argiro.gr/recipe/pitsa-tsiapata-me-xaloumi-kai-xoriatiko-loukaniko/