Πλιγούρι με μανιτάρια και κρασί

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 φλ. πλιγούρι
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών (ζεστό)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο τριμμένο νηστίσιμο τυρί

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες πρώτα τα μανιτάρια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά για να πιούν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε για 2-3 λεπτά ώστε να γίνει διάφανο.

Ρίχνουμε το πλιγούρι, τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό.

Τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10λεπτά μέχρι να μοιάζει η όψη του με πιλάφι.

Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με νηστίσιμο τυρί.

Αν αγαπάτε το πλιγούρι, εδώ θα βρείτε και όλες τις υπόλοιπες συνταγές.

https://www.argiro.gr/recipe/pligouri-me-manitaria-kai-krasi/