Χοιρινή πορκέτα στο φούρνο
Aνοίγουμε την χοιρινή πανσέτα με κοφτερό μαχαίρι σαν βιβλίο για μεγαλώσει η επιφάνεια.
Αναποδογυρίζουμε το κρέας ώστε να βλέπουμε την πλευρά του δέρματος.
Χαράζουμε την πλευρά του δέρματος σε ρόμβους και την αναποδογυρίζουμε ώστε να βλέπουμε το εσωτερικό της (κόκκινο κρέας).
Η πορκέτα είναι έτοιμη για γέμισμα.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το χοιρινό.
Προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και πιπέρι και αλείφουμε μέσα και έξω.
Σε όλη την επιφάνεια προσθέτουμε λίγο θυμάρι και λίγο δεντρολίβανο καθώς και τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες.
Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό την πορκέτα.
Δένουμε με σπάγκο σε 5-6 σημεία ανά 4 εκ.
Ακουμπάμε την πορκέτα πάνω σε σχάρα που έχουμε τοποθετήσει από κάτω ένα ταψί.
Για το ψήσιμο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC στις αντιστάσεις.
Βάζουμε στο φούρνο το κρέας και αμέσως χαμηλώνουμε στους 170ºC.
Ψήνουμε για 3 ώρες.
Δυναμώνουμε το φούρνο στους 200ºC για να καραμελώσει εξωτερικά το δέρμα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά.
Αφού ψηθεί αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20′, ακουμπώντας μια λαδόκολλα στην επιφάνεια για να ξεκουραστεί το κρέας.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και σαλάτα.