"
Yπέροχη, τραγανή, καραμελωμένη πορκέτα στο φούρνο! Μια οικονομική και πεντανόστιμη συνταγή για όλα τα γιορτινά τραπέζια. Η ιταλική συνταγή πορκέτα...

Yπέροχη, τραγανή, καραμελωμένη πορκέτα στο φούρνο! Μια οικονομική και πεντανόστιμη συνταγή για όλα τα γιορτινά τραπέζια. Η ιταλική συνταγή πορκέτα γίνεται με ελάχιστα υλικά αλλά απαιτεί αρκετή ώρα ψήσιμο για να καραμελώσει το χοιρινό. Η αυθεντική ιταλική πορκέτα χρειάζεται χοιρινό, σκόρδο, ελαιόλαδο, βότανα και αλατοπίπερο. Λίγα υλικά με απίστευτη νοστιμιά.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 4 ώρες
Βαθμολογήστε

Για την χοιρινή πορκέτα στο φούρνο

  • 1 κομμάτι/ια πανσέτα χωρίς κόκαλο γύρω στα 2½ με 3 κιλά
  • 2-3 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα τους
  • Λίγο θυμάρι
  • Λίγο δεντρολίβανο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σπάγκο ψησίματος

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χοιρινή πορκέτα στο φούρνο

    Χρειαζόμαστε ολόκληρο κομμάτι πανσέτα με το δέρμα γύρω στα 2,5 με 3 κιλά. Για να δώσουμε μεγαλύτερη επιφάνεια στην πορκέτα ώστε να τυλίξουμε σε ρολό, ακουμπάμε το χοιρινό με το δέρμα στον πάγκο και με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε την επιφάνεια του κρέατος ώστε να μεγαλώσει.

    Aνοίγουμε την χοιρινή πανσέτα με κοφτερό μαχαίρι σαν βιβλίο για μεγαλώσει η επιφάνεια.

    Αναποδογυρίζουμε το κρέας ώστε να βλέπουμε την πλευρά του δέρματος.

    Χαράζουμε την πλευρά του δέρματος σε ρόμβους και την αναποδογυρίζουμε ώστε να βλέπουμε το εσωτερικό της (κόκκινο κρέας).

    Η πορκέτα είναι έτοιμη για γέμισμα.

    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το χοιρινό.

    Προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και πιπέρι και αλείφουμε μέσα και έξω.

    Σε όλη την επιφάνεια προσθέτουμε λίγο θυμάρι και λίγο δεντρολίβανο καθώς και τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες. 

    Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό την πορκέτα.

    Δένουμε με σπάγκο σε 5-6 σημεία ανά 4 εκ.

    Ακουμπάμε την πορκέτα πάνω σε σχάρα που έχουμε τοποθετήσει από κάτω ένα ταψί.

    Διαφήμιση

    Για το ψήσιμο

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC στις αντιστάσεις.

    Βάζουμε στο φούρνο το κρέας και αμέσως χαμηλώνουμε στους 170ºC.

    Ψήνουμε για 3 ώρες.

    Δυναμώνουμε το φούρνο στους 200ºC για να καραμελώσει εξωτερικά το δέρμα.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά.

    Αφού ψηθεί αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20′, ακουμπώντας μια λαδόκολλα στην επιφάνεια για να ξεκουραστεί το κρέας.

    Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και σαλάτα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×