Πουρές κάστανο

Υλικά

Για τον πουρέ κάστανο

  • 1 kg κάστανα καθαρισμένα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και προβρασμένα κάστανα)
  • 1 φλ. ζωμό κρέατος
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Πουρές κάστανο

Βράζουμε χαραγμένα τα κάστανα, για 10 με 15 λεπτά να ανοίξουν.

Τα ξεφλουδίζουμε, και κρατάμε 1 κιλό καθαρή σάρκα.

Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για να καθαρίσετε, να μαγειρέψετε και συντηρήσετε σωστά τα κάστανα.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει.

Ρίχνουμε τα κάστανα, και τα ανακατεύουμε να βουτυρωθούν καλά.

Προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα.

Τα σκεπάζουμε, και τα σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά και να μαλακώσουν.

Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και αλατίζουμε.

Τα περνάμε από το μύλο του πουρέ για να πολτοποιηθεί.

Γαρνίρουμε τον πουρέ κάστανο σε φωλιά και από πάνω τοποθετούμε όποιο μαγειρεμένο κρέας θέλουμε.

Φτιάξτε τον πουρέ κάστανο, διατηρήστε τον ζεστό και τελευταία στιγμή περάστε τον στον μύλο λαχανικών, αλλιώς αλέστε τον.

Θέλετε περισσότερες νόστιμες γαρνιτούρες για τα τραπέζια σας; Βρείτε εδώ περισσότερες μοναδικές συνταγές!

Ο πουρές κάστανο συνοδεύει μοναδικά τα κρεατικά σας, όπως στην παρακάτω συνταγή:

https://www.argiro.gr/recipe/poures-kastano/