Πουτίγκα με τσουρέκι και σοκολάτα. Μία εύκολη συνταγή, με την οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε το μπαγιάτικο τσουρέκι που περίσσεψε. Επίσης, μπορούμε να...

Πουτίγκα με τσουρέκι και σοκολάτα. Μία εύκολη συνταγή, με την οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε το μπαγιάτικο τσουρέκι που περίσσεψε. Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τσουρέκι με λεπτές φέτες μπαγιάτικου ψωμιού ή με ψωμί του τοστ.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
219
  • 1½ φλ. γάλα
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. τσουρέκι
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλ. καρύδια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι σε κατσαρόλα, να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη. Προσοχή! Αν πάρει βράση θα φουσκώσει και θα χυθεί.

    Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες.

    Βάζουμε τα αυγά σε μπολ.

    Ρίχνουμε το ζεστό γάλα στα αυγά ανακατεύοντας καλά.

    Βουτυρώνουμε μικρό πυράντοχο σκεύος, στρώνουμε μέσα τις φέτες τσουρεκιού, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη.

    Πασπαλίζουμε με την τριμμένη ή ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα καρύδια.

    Περιχύνουμε με το υγρό μίγμα σιγά σιγά.

    Βάζουμε το πυράντοχο σκεύος σε ταψάκι με βραστό νερό (μπεν μαρί φούρνου).

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά.

    Θα φουσκώσει πολύ. Μόλις το βγάζουμε, πέφτει. Από κάτω γίνεται κρέμα αφράτη και από πάνω ξεροψημένη σοκολάτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται